Следвайте ни

Три скрити признака на висока кръвна захар

viber icon

Захарният диабет може да се появи на абсолютно всяка възраст. Ако обаче разпознаете проблема своевременно, може да предотвратите много от негативните му последствия.

 

Ако имате следните симптоми, проверете кръвната си захар.

Влошено зрение

Лигавицата на окото може да се промени поради обща дехидратация. А това се отразява негативно върху качеството на зрението. При повишена кръвна захар много хора започват да виждат замъглено. Подутите клепачи също са отличителен белег на хората с диабет. Има обаче периоди, в които пациентите започват да виждат по-добре. Малко по-късно зрението отново започва да пада.

Безсъние и хъркане

Друг признак на диабета са проблемите със съня. При повишено ниво на глюкозата човек изпитва перманентна умора и страда от недоспиване. Въпреки това, когато си ляга, той често не може да заспи. Също така, хората с висока кръвна захар изпитват дискомфорт в съня си. Например, прекомерно изпотяване. Хъркането е друг симптом на диабета, пише zdrave.to. А проблемите с дишането възникват поради високите нива на глюкозата.

Суха и раздразнена кожа

Поради факта, че при диабета се нарушава кръвообращението, състоянието на кожата също се променя. В резултат на това тя се дехидратира и губи своята еластичност. Най-засегнати обаче, са лигавиците и скалпът. Често се появява пърхот. Освен това възпалението създава благоприятна среда за размножаването на гъбички. Появява се силен сърбеж, а кожата е раздразнена.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?