46

Три чаши черен чай свалят кръвното и пазят сърцето

Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават състоянието при хипертония и сърдечно-съдови заболявания

Включването на един чай във вашата диета може да помогне за облекчаване на симптомите на хипертония и сърдечно-съдови заболявания.

Проучванията показват, че пиенето на черен чай може да помогне за понижаване на кръвното налягане и за предотвратяване на опасни сърдечни заболявания, според изданието Healthline, цитирано от "Актуално".

 Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават състоянието при тези заболявания.

Редовната консумация на черен чай помага за понижаване на кръвното.

 Факт е, че черният чай съдържа флавоноиди, които помагат за свободното циркулиране на кръвта през артериите. Флавоноидите също така помагат за намаляване на възпалението, което обикновено води до влошаване на сърдечната функция.

Колко черен чай трябва да пиете всеки ден?

Проучванията показват, че пиенето на черен чай три пъти на ден може да помогне за намаляване на хипертонията и предотвратяване на други сърдечни заболявания. Излишъкът обаче е вреден за здравето.

Прекомерната консумация на черен чай може да доведе до безсъние, тъй като той съдържа кофеин. Това ободряващо вещество засяга нервната система. Консумацията му може да доведе до тревожност и главоболие.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?