Следвайте ни

Този знак на кожата разкрива, че имате диабет

viber icon

Напоследък лекарите все повече твърдят, че човечеството преживява епидемия от затлъстяване и диабет тип 2. Коварността на болестта се крие във факта, че в началото е доста трудно да се „изчисли“, а тялото страда от високи нива на кръвната захар.

 Типични признаци на диабет тип 2 са жаждата, повишено уриниране, сърбеж, остър глад и наддаване на тегло.

Болестта има и външни признаци, които ясно показват здравословни проблеми и високи нива на глюкоза. Първо, можем да говорим за ожулвания и натъртвания, които не се лекуват дълго време, и второ, и най-важното, за тъмни петна на определени места.

Според лекарите трябва да обърнете внимание дали на тялото са се появили тъмни петна. Особено трябва да наблюдавате подмишниците, слабините и врата. Факт е, че при диабет излишъкът от глюкоза в кръвта започва да засяга кръвоносните съдове, припомнят от Zdrave.to.

Също така, диабетиците са изложени на риск от синдром на диабетно стъпало - увреждане на кожата, кръвоносните съдове, нервите, костите и мускулите на стъпалото.

Причината е токсичният ефект на захарта върху кръвоносните съдове, нервната, мускулно-скелетната тъкан. В напреднал стадий се появяват язви, инфекциозни лезии, гангрена.

Как да разберем, че тялото е престанало да възприема инсулина?

Това е голяма талия (повече от 89 сантиметра за жените, за мъжете - не повече от 102 сантиметра). Също високо кръвно налягане. Висока кръвна захар, т.е. повече от 5,5 mmol / L на гладно. Висок холестерол.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?