46

Този зеленчук гони кърлежите от двора и дома ви

Зачестилите случаи на ухапвания от кърлежи са доста тревожни. Кръвосмучещите насекоми могат да се окажат опасни, затова трябва да действате разумно. Ако в семейството си имате домашен любимец и малки деца, задължително трябва да ползвате репеленти, които да държат кръвопийците на разстояние.

Кой зеленчук успява да ви предпази от вредителите?

Знаете ли, че съществуват няколко растения, които са способни да държат кърлежите на разстояние от вас. Много от хората, които разполагат с градина или дворно пространство, не пропускат възможност да ги засадят. Именно те влизат в ролята на естествени и напълно безплатни репеленти.

Ето кой е зеленчукът, който кара вредителите да се оттеглят:

Чесън

И сами знаете, че от векове този зеленчук е сред най-обичаните. Много народи го ползват в кулинарията и се наслаждават на вкусовите му качества и полезни свойства. Освен, че чесънът способства овкусяването на ястията, той допринася и за прогонване на насекомите и всякакви други вредители.

Неговата миризма е много силна и това е една от причините насекомите да странят от зеленчука.

Доказано е, че уханието на чесън гони кърлежи и бълхи. Ако искате обаче да предпазите и закритите помещения, може да разпръснете няколко скилидки чесън в ъглите на дома си. Така ще сте сигурни, че вредните насекоми и кръвопийци няма да ви доближат.

Възползвайте се от свойствата на полезния зеленчук и сами се убедете, че именно той може да ви защити от ухапвания от кърлежи, пише "Актуално".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Putko Mafani

Putko Mafani

29.05.2022 | 22:36

Чесънът гони и жените от мъжете.

Отговори
1 1
Дии

Дии

29.05.2022 | 18:33

Не само кърлежи. Чесънът гони и вампирите. А баба Вангя е казала че чесънът в комбинация с оцет е култово допълнение към шкембе чорба и бира.

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?