Следвайте ни

Това са тайните симптомите, че страдате от висок холестерол

viber icon

Високият холестерол е опасен враг на здравето, тъй като може да доведе до сърдечно-съдови заболявания., които са бич на нашето съвремие. Ето най-важното, което трябва да знаете за холестерола и как да разберете, че нивата му са прекалено високи. 
 
Холестеролът е мастно вещество, което се намира в мембраните на всички клетки и участва активно в процеса на тяхното образуване.  Обикновено високият холестерол не се придружава от никакви признаци. Единствено кръвен тест помага за идентифициране на проблема. Но въпреки това има няколко необичайни оплаквания, показващи, че нещо в тялото ни не е наред.  

Ето кои са симптомите, на които трябва да обърнете внимание. 

Болки в ръцете и краката 

Високите нива на холестерол често причиняват болка в ръцете и краката. Факт е, че холестеролните плаки запушват кръвоносните съдове и това води до нарушаване на кръвопритока и болка. 

При някои пациенти оплакванията са свързани с изтръпване в ръцете и краката. Запушването на артериите около сърцето ясно се показва от болка в гърдите от лявата страна. В случая болката може да се разпространи до шията. Това често се тълкува като сигнал за предстоящ инфаркт. 

 Болка в тила 

Болка в тила, която обикновено не се повлиява от нищо, предполага запушване на кръвоносните съдове в тази част на тялото. Ако не бъдат предприети съответните действия, това състояние може да доведе до инсулт, пише actualno.com.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?