Следвайте ни

Това са най-важните витамини, които пазят от COVID-19

viber icon

Разкриха кои са витамините, които са с най-голямо значение при наличието на епидемия от Ковид-19. Именно те са способни да ни защитят и да нr помогнат да преминем по-леко през коронавируса, ако вече сме се заразили.

Това обясни известният сръбския имунолог проф. д-р Борислав Каменов и добави, че с тези витамини усилваме неимоверно имунитета си. Разбира се, не бива да ги предозираме, за да не си изиграем сами лоша шега, отбелязва той, пише zdrave.to.

Много важна е употребата на цинк, който се предлага, както самостоятелно, така и в редица смесени добавки. Той е важна част от основните регулаторни молекули, които коригират грешките в нашите стресови клетки. С негова помощ организмът ни лесно се бори срещу всички възможни проблеми, особено срещу отравяне.

Безкрайно важен е и приемът на слънчевия витамин Д, който кара макрофагите да убиват вируса, когато влязат в клетката. Ако нямате достатъчно от тях, това означава, че сте отровили тялото и че тези токсини са изконсумирали наличието на витамин Д.

Въпреки появилите се твърдения, че не бива да се приема витамин С, то д-р Каменов обяснява, че той е от важно значение. „Толкова е важен за здравето и имунитета ни, колкото са пробиотиците за хора със стомашни проблеми“, уверява специалистът.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?