Следвайте ни

Тези три храни са най-силни в битката с COVID-19

viber icon

Има три храни, които да включите в менюто си, за да се преборите по-лесно с коронавируса, ако се заразите. Определи ги диетоложката Емили Лийминг от King’s College London.

Лийминг участва в скорошно проучване, което показва, че при хората, които се хранят с висококачествена, богата на растителни храни диета вероятността да се заразят с коронавирус е с 10% по-ниска. При тях дори след заразяване възможността да прекарат болестта тежко в болница намалява с 40%.

„Храненето със здравословни, пресни, растителни храни е важно: това включва плодове, зеленчуци, боб и други бобови растения, семена и пълнозърнести храни. Трябва също така да включите риба в диетата си и да намалите количеството на силно преработените храни, които ядете“, казва диетологът.

Още през есента на 2020 г. разработчиците на приложението Zoe Covid Study помолиха потребителите да попълнят подробен въпросник, който включваше въпроси за продуктите, които хората използват преди и по време на пандемията. Анализът на резултатите на отговорите на 600 000 респонденти беше извършена съвместно от учени от Харвардското медицинско училище и King’s College London.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?