44

Тези напитки подобряват храносмилането

Експерти съветват да започнете сутринта си с напитки, които намаляват възпалението, подобряват работата на червата и храносмилателната функция. Пиенето на тези сутрешни напитки помага да се намали рискът от възпаление и да се справите с много от проблемите с храносмилането.

1. Сок от прораснала пшеница

Съдържа ензими, които помагат на организма да разгражда храната и да усвоява хранителни вещества. Също така пиенето му е полезно при подуване на корема и метеоризъм, запек, синдром на раздразнените черва.

2. Чай от копър

Помага за отпускане на мускулите и стимулира потока на жлъчката, подобрява кръвообращението в храносмилателния тракт и чревната подвижност. Освен това семената от копър съдържат фибри, които са полезни за функционирането на дебелото черво.

3. Лимонена вода

Лимонът съдържа витамин С и фибри – тези две вещества в едно ефективно лекуват червата. Освен това, като мощен антиоксидант, витамин С предпазва червата от свободните радикали и възпалението, което те предизвикват, а това укрепва имунната система, пише zdrave.to.

4. Приятно топла вода

Като сутрешна напитка разширява кръвоносните съдове в червата, което подобрява качеството на храносмилането. Смята се, че пиенето на топла вода сутрин също помага за подобряване на чернодробната и бъбречната функция.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?