4232

Тези храни предизвикват най-силно отвращение

Най-зле оценените ястия в света бяха разкрити от TasteAtlas, а някои от тях са наистина трудни за преглъщане! Отвращението е субективно при различните хора. Причината за това е, че някои може да са много чувствителни към силна миризма, докато при други просто текстурата предизвиква отвращение. А понякога нещата просто имат лош вкус! Най-силните реакции обаче обикновено са комбинация от много видове отвращение в едно ястие.

От изсушена плът на акула до пържени паяци, прочетете, за да откриете най-лошо оценените храни в света. 

Нашите предци са имали някои необичайни вкусове. А и цялото животинско царство е било тяхно за вземане на проби. От най-декадентските деликатеси на средновековните кралски особи до спестяващите пари иновации от Великобритания през Втората световна война, предстои истинско нападение над сетивата.

Вижте някои от отвратителните храни, които ядат хората по света:

Hongeo-hoe

Произхождайки от южнокорейската провинция Чола, hongeo или hongeo-hoe се състои от риба скат, която ферментира в урината си. Известно е, че тази хрущялна риба елиминира урината през кожата си, като по този начин позволява естествена ферментация, което помага да се запази. Тъй като има силна миризма, ресторантите, специализирани в hongeo, често предлагат на клиентите си опцията да държат якетата си в затворени торби и да ги напръскат с дезодорант при излизане.

Paling in 't groen

Този фламандски специалитет се състои от нарязана змиорка в зелен сос от бяло вино, магданоз, спанак, мента, естрагон, градински чай, копър и лимонов сок. Сервира се горещ, с малко пресен хляб или пържени картофки отстрани.

Tripes à la mode de Caen

Шкембе в стил Кан е популярна френска яхния, която съществува от Средновековието. Включва шкембе, микс от френски билки, подправки, волски крака, ябълково бренди, сайдер и зеленчуци. Обикновено се комбинира с варени картофи.

Желирани змиорки

Датиращи от 18-ти век, желираните змиорки са традиционна улична храна на Кокни. Змиорките се нарязват, варят се около половин час в билките, след което се охлаждат, когато рибата произвежда собствен желатин. Обикновено се придружават от бял пипер и оцет.

Maranho е традиционно португалско ястие, произхождащо от Sertã в района на Beira Baixa. Прави се с комбинация от козе месо, чуричо, сушена шунка, ориз и мента, които се зашиват в кози стомах. Често се приготвя по време на празничния коледен период.

Балут

Популярна улична храна във Филипините, Камбоджа и Виетнам, балут е патешко яйце, което е оплодено, инкубирано и след това твърдо сварено. Традиционно свареният ембрион се консумира направо с черупката.

Hormiga culona

Тези мравки с дебело дъно са необичаен деликатес от Сантандер, Колумбия. Източник на протеини, дъното им се накисва в подсолена вода, след което се пасира и пържи. Крилцата се отстраняват на ръка. Afang супа

Традиционна супа от югоизточна Нигерия, това ястие се приготвя с комбинация от листа афанг, водни листа, сушена риба, говеждо месо, лук, червено палмово масло, смлени раци и кубчета подправки. Популярно се сервира на празнични събития като сватби.

A-ping - пържени паяци

Град Скуон в Камбоджа е толкова заразен с паяци, че местните се адаптират и започват да ги консумират през 70-те години. A-ping, или пържени паяци, обикновено се правят с тарантули, които се панират и пържат, след което се сервират с малко пресни билки върху легло от ориз или юфка, пише StarsInsider.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?