Следвайте ни

Тези 5 растения са опасни, не ги дръжте в дома си

viber icon

Няма човек, който да не харесва да има растения в дома си, пише jenata.blitz.bg. Те придават уют, но и свежест, а и много от тях са полезни за здравето ни. Много дами обожават цветята и буквално превръщат жилищата или офисите си в оранжерии. Оказва се обаче, че е редно да сме много внимателни точно какви цветя подбираме и решаваме да отглеждаме. 

Някои от тях може да съсипят здравето ни, да предизвикат алергии и обриви, а други просто носят лош късмет и безпаричие. 

В следващите редове ще ви разкрием кои растения не е добре да отглеждате в дома си, защото са опасни за вас и семейството ви.

Тя е известна и като дърво на парите. Може с лекота да се отглежда в домашни условия. Според суеверията то абсорбира лошата енергия и носи просперитет на жилището, в което расте. Част от това е вярно - то наистина пречиства въздуха и се използва за медицински цели. 

Има причина обаче, поради която е невъзможно да го държите в дома си. Листата му съдържат отрова - арсен. Той не се изпарява и ако стоите близо до самото растения, може да навредите за здравето си. 

Ако в жилището си имате дете или домашен любимец, то задължително изхвърлете това растение от дома си, колкото и да го обичате.

Зокум

Това е много красиво растение, което цъфти с ярко розови съцветия. То е непретенциозно и затова мнозина решават да го оставят в жилището си. Сокът му обаче е много опасен, особено ако попадне в лигавицата на очите - може да я изгори. 

Той не е отровен, тъй че може да го държите в жилището си, но само в стаи, които не са предназначени за релакс. Факт е, че има много лош ефект върху съна. През деня той абсорбира много кислород и отделя въглероден диоксид през нощта. Всичко това може да причини главоболие или безсъние.

Противопоказно е да държите папрат в дома си, ако имате някаква алергия.

Азалия

 Тя е много красива и прилича на малък храст с ярки цветове. Азалията е наистина пленителна, но не забравяйте, че е отровна. 

Ако сокът й попадне върху човешкото тяло, той може да причини гадене, повръщане, обща слабост или да наруши работата на сърцето. 

Освен това, когато цъфти, азалията има силен аромат, който пречи на хората с алергии.

Викат й и Витлеемска звезда. Тя е много харесвана заради ярките си цветове и необичайна форма. За съжаление не е добре да я държите у дома. Нейните цветове съдържат отровен млечен сок. 

При поглъщане той може да изгори хранопровода, освен това е опасен за хора, които са алергични към латекс. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?