Тестът на българите от Ухан е готов, заразени ли са с коронавируса?

Направен е тест и в късните часове излязоха резултатите, които показаха, че той е отрицателен. Това заяви на извънреден брифинг полк. Георги Попов по повод завърналите се в България нашенци, които бяха блокирани в Ухан заради коронавируса.

По думите му българите тази сутрин са в добро състояние, усмихнати, наспали се. "Настанени са в две стаи - едната за момичето, другата за момчето. Двете стаи са с концентриран достъп, с отрицателно налягане", уточни полк. Попов.

"Те са мотивирани да прекарат целия период на карантина. В средата на инкубационния период – след около седмица, ще направим втори тест, за да предотвратим фалш отрицателен резултат, ако са се заразили по време на полета", поясни още той. От своя страна главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев съобщи притеснителни новини във връзка с вируса.

"Това, което ни пречи на нас е, че не се знае кои е резервоарът на заболяването, въпреки че има нови данни от Ухан. Последните информации от Китай са, че може да се предава и по въздушно капков път", уточни главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?