Следвайте ни

Термовизуална диагностика в Пловдив - 23.09 до 27.09.2019 г.

Термовизуалната диагностика е високотехнологичен и напълно безвреден метод на съвременната медицина, способен да диагностицира над 150 заболявания

viber icon

Много малко все още се знае в България за термовизуалната диагностика, а тя е един от не само най-сигурните, но и най-безвредни методи за изследване. Всяко живо същество отделя топлинна енергия в инфрачервения спектър, която е невидима за човешкото око. Това излъчване се улавя от камера, която го възпроизвежда на екран като цветен образ. Всяко изменение от нормалния изофон на тялото трябва да има своето обяснение като патология.

Температурни реакции възникват при всички видове заболявания: бактериални, вирусни, травматични, онкологични. Методът на термовизуалната диагностика улавя телесното топлинно излъчване и го визуализира, засичайки ненормалните температурни отклонения до стотни от градуса. В зависимост от отклонението може да се установи дали става въпрос за възпалителен процес, за онкологично заболяване или е в резултат от стара травма. Методът не изисква предварителна подготовка като диети или медикаментозни интервенции, и е абсолютно безвреден както за лекаря, така и за пациента. Това го прави особено подходящ за бременни, за малки деца, за хора със сърдечно-съдови заболявания, или за всеки пациент, за когото познатите медицински изледвания са неуместни.

Чрез визуализация на предшестващите структурните изменения процеси, изследването е способно да локализира заболяване преди клиничната му проява, което може да даде времеви прозорец за реакция на пациента. Ако при стандартните изследвания се показват чисто структурните промени в даден орган, то с термовизията се регистрират аномалии, индикиращи бъдещото проявление на дадено заболяване.

Показателен е фактът, че в случаи на рак на гърдата термовизуалната диагностика може да открие развитие на рака до 8 години преди това да може да бъде хванато чрез мамография. Методът е приложим при неясни болкови или температурни състояния, експресна диагностика или с цел профилактика. Изследването е в рамките на до 40 минути, способно е да диагностицира над 150 заболявания и поради прецизността си може да отхвърли редица други ненужни, а не рядко и опасни за здравето изследвания. Най-често се използва в диагностицирането на:

- патология на млечна жлеза, щитовидна жлеза, съдови заболявания;
- профилактика с оптимален интервал 6 месеца;
- неясни болкови, температурни и др. състояния;
- контрол при хронични заболявания;
- експресна диагностика при спешни състояния и т.н.

Поради изключително високия интерес при предишните си гостувания в Пловдив и след покана на МЦ „Св. Анна“, д-р Маринов вече преглежда ежемесечно в града под тепетата. Датите на гостуванията на интерниста се обявяват в страниците: www.termo.web.bg и http://www.sveta-anna.com. Д-р Маринов ще преглежда в Пловдив от 23.09 до 27.09.2019 г.

Прегледите ще се провеждат в МЦ „Св. Анна“ (бул. „Ал. Стамболийски“ № 31), кабинет №15, след предварително записване на: +359 888 251 448. Поради уникалността на изследването и ограничения брой часове, свободните места за преглед се изчерпват бързо. За повече информация относно изследването, типовете прегледи и съответните им цени, вижте: www.termo.web.bg или пишете на д-р Маринов в страницата: facebook.com/thermovisual

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?