Следвайте ни

Тази вода сваля кръвното налягане за минути

viber icon

За намаляване на кръвното налягане има няколко начина, включително нефармакологични. Според експертите физическите упражнения и здравословната диета са показали добра ефективност.

 Много лекари съветват пациентите с хипертония да увеличават количеството зеленчуци и плодове в ежедневната си диета, но доста често игнорират един от най-важните продукти - водата. Няколко проучвания показват, че кръвното налягане може да бъде понижено с кокосова вода.

Известно е, че богатата на калий диета намалява налягането, като неутрализира отрицателното действие на солта, която задържа течностите в тялото. Както обясняват специалистите, калият помага на бъбреците да премахнат излишната вода, като по този начин възстановява натриевия баланс.

Кокосовата вода се счита за един от най-добрите източници на калий. Според учените в 240 мл такава вода се съдържа 600 мг калий.

Лекарите допълват, че този продукт е в състояние да понижи кръвното налягане, подобно на някои диуретици.

Освен това е установено, че кокосовата вода има антитромботични свойства. Известно е, че кръвните съсиреци са смъртоносно усложнение на хипертонията, тъй като повишават в пъти риска от инфаркт и инсулт. А диетата, богата на магнезий, ефективно почиства кръвоносните съдове от излишния холестерол по естествен начин, без да се използват лекарства, пише здраве.то.

Коментари (1)

Бубата

Бубата

13.07.2020 | 13:03

В наше село пием само кокосова вода!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?