46

Тази напитка може да спаси черния дроб от унищожение

Черният дроб е "мълчалив" орган, при който обикновено не се проявяват симптоми в ранните стадии, ако има проблем с него.

Мазните храни, излишните рафинирани въглехидрати, прекомерната консумация на фруктоза са потенциални „убийци“ на този най-важен орган.

Според диетолога Кортни Д'Анджело обаче има една напитка, която може да помогне в това да се предотврати унищожението на черния дроб.

Става въпрос за натуралното, висококачествено кафе. Пиенето на кафе, както отбелязва специалистът, по някакъв начин намалява риска от развитие на цироза и мастна хепатоза.

„Кафето може да намали количеството мазнини, съхранявани в черния дроб и да увеличи количеството на защитните антиоксиданти. Това помага да се предотврати увреждането на клетките“, каза диетологът.

В допълнение, кафето може да предотврати образуването на цикатрикси (белези) на чернодробната тъкан, което може да намали риска от цироза.

Д'Анджело подчертава, че говорим за черно натурално кафе без никакви добавки и подсладители.

Пиенето на 3-4 чаши кафе на ден намалява риска от развитие на хронично чернодробно заболяване с 20%. Това е документирано чрез проучване, което е разгледало отделно разтворимо кафе, смляно кафе и кафе без кофеин, предава zdrave.to.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?