Следвайте ни

Тази храна е навсякъде, спрете да я давате на децата си!

viber icon

Нуждите на тялото на малките деца са доста специфични и затова тяхната диета е специална. От режима трябва да бъдат изключени много от обичайните храни за възрастни - най-вече колбасите, съветва руската диетоложка Виктория Егорова.

 "Ние сами полагаме неправилни хранителни навици на детето. Ако родителите ядат наденица, колбаси, и то с много майонеза, какво да очаквате от детето - то ще се държи като родителите", добавя тя.

Според нея диетата на децата трябва да бъде разнообразна. И ако все пак държите детето да яде колбас, то в никакъв случай не бива да е всеки ден. Диетоложката отбелязва, че, ако не искате да лишите детето си от този тип храна, тогава можете да си купите специални детски колбаси със състав, пригоден за малчуганите.

Тя добави също, че въпреки липсата на каквато и да е пряка забрана, не трябва да давате на детето пържени, солени или пушени храни. Също така, според Егорова, "категорично не се препоръчва" на малки деца да ядат консервирани храни, или пък твърде сладки, както и такива с високо съдържание на сол, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?