Следвайте ни

Тази груба грешка при варенето на яйца може да ни разболее

viber icon

Варените яйца са бърз и вкусен деликатес, които мнозина обичат да похапват. Сега обаче стана ясно, че мнозина от нас допуснат друга невероятна грешка, свързана с варенето им. Но не само това. Според лекарите, ако направим тази неправилна стъпка, но здравето ни е изложено на огромна опасност.

Лекарите са категорични, че ако процесът на готвене продължи повече от 10 минути, могат да се образуват потенциално опасни токсични съединения.

 В случай на продължително кипене на яйцата се образуват железни сулфиди, които покриват жълтъците със зеленикав цвят. Ако пиете съдържанието на сурово яйце, то съществува риск от инфекция със салмонелни пръчици, които причиняват остро чревно отравяне. 

Варените жълтъци пък не се препоръчват на хора, страдащи от диабет, сърдечни и съдови заболявания поради холестерола, тъй като може да бъдат мног вредни. 

При значителна консумация на варени яйца са възможни някои нарушения във функционирането на бъбреците и черния дроб. По време на разграждането на протеина в организма се образува голямо количество урея, докато сдвоеният орган работи в засилен режим.

Ако мъжете пък искат да се наслаждават на често и продължителна ерекция, то те не трябва да ядат много варени яйца. Плаките с холестерол, попадайки в простатната жлеза, нарушават кръвообращението в нея, в резултат на което това може да причини рак на простата и проблеми с потентността. 

Все пак е добре да знаете, че е полезно всеки ден да се яде по един жълтък и три белтъка. В този случай тялото получава приемлива доза биотин, омега-3, фосфор, витамини А, Е, К и В12, калций, фолиева киселина и селен, пише jenata.blitz.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?