2374
Следвайте ни

Тайните на тибетските монаси за младост, здраве и дълголетие

viber icon

Хората винаги казват, че здравето е най-важното, но колко наистина живеят според това убеждение?

Ето какво съветва монах от легендарния манастир Шаолин, велик учител и ненадминат майстор на бойните изкуства: 

1. Не мисли твърде много! Мисленето изисква много енергия. Мисленето може да те състари.

2. Не говори твърде много! Повечето хора или говорят, или действат. По-добре действай.

3. Когато работиш, работи 40 минути и после спри за 10. Когато гледаш нещо през цялото време, това може да увреди очите ти, както и вътрешните ти органи. Може да разруши мира в теб.

4. Когато си щастлив, трябва да контролираш своето щастие. Ако изгубиш контрол, това ще увреди енергията на белите ти дробове.

5. Не се тревожи твърде много и не се ядосвай, защото това ще увреди черния дроб и червата ти.

6. Когато се храниш, не яж твърде много! Уверявай се, че никога не си съвсем заситен, тъй като в противен случай ще увредиш далака си. Когато поогладнееш, просто хапни малко.

7. Когато вършиш разни неща, не бързай! Използвай колкото време ти е нужно. Помни поговорката: “Бързай бавно и скоро ще стигнеш”.

8. Ако упражняваш само тялото си и не практикуваш "ки гонг", ще изгубиш баланса си и ще станеш нетърпелив. Ще изгубиш "ин" от своето тяло. Упражнявай се да балансираш "ин" и "ян".

9. Ако не тренираш тялото си, а се занимаваш само с постигане на вътрешен мир и медитация, няма да получаваш "ян" енергия. Ще трябва да използваш "ян" енерията от тялото си, без да можеш да я възстановиш.

10. Кунгфу Шаолин ти дава всичко. Целта на нашите тренировки е да балансира "ин" и "ян". Не е важно колко часа го правиш. Важно е да знаеш от какво се нуждае тялото ти.

"Ки гонг" е източно изкуство, идващо при нас от древността. Целта му е хармония между духа и тялото, водене на здравословен начин на живот и в резултат - постигане на дълголетие.

Шифу Ян Лей, открил и превел горния текст, е  монах от Шаолин, който преподава бойни изкуства, както и истините за живота, усвоени в манастира. Целта му е да ги направи достъпни за хората от Западния свят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?