4232

Тайните на мързеливата диета: Постигнете супер резултати с минимални усилия

Оказва се обаче, че има диета, която не налага огромен брой на ограничения

 

Милиони хора по света непрекъснато изпробват различни диети в опит да отслабнат. За съжаление, не винаги имат време или ресурси, за да контролират храненето си по най-добрия начин, заради което преждевременно се отказват от започнатия режим.

Някои диети изискват много време за подготовка, други - специално хранене, плюс, разбира се, физическата активност, която трябва да се добави към всеки режим за отслабване. Всичко това обезсърчава хората и ги кара бързо да се откажат от битката с килограмите.

Оказва се обаче, че има диета, която не налага огромен брой на ограничения. Става въпрос за т. нар. мързелива диета - изключително прост начин за отслабване при това без да се налага да правите почти нищо.

Продължителността на режима, който трябва да се спазва, е две седмици. А основното му правило е преди всеки прием на храна, включително и междинните хранения, да се пие по 1-2 чаши вода (200 мл. всяка). Резултатът, който може да се постигне с тази мързелива диета, е минус 5-8 кг.

Експертите обаче препоръчват да се използва не повече от веднъж годишно.

 

За кого не е подходяща диетата?

Диетата за мързеливи не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, както и за хора със заболявания на стомашно-чревния тракт, сърцето, бъбреците и черния дроб. Преди да се подложите на нея, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар!

 

Как действа?

Пиенето на вода преди хранене пълни стомаха, което помага за потискане на глада. Това ви кара да ядете по-малко, а метаболизмът се ускорява. Освен това, така автоматично се намаляват калориите, които иначе могат да бъдат получени от другите течности, които се приемат през деня - сокове, газирани напитки и сладък чай.

Много хора, изпробвали диетата, отбелязват, че са започнали да се чувстват по-бодри и енергични, което ги е карало да се движат повече. А това, от своя страна, помага за по-бързото отслабване.

Основно правило на диетата

Пийте по две чаши вода 20 минути преди всяко хранене. По време на хранене и два часа след него не трябва да се пие нищо!

 

Борба с леките закуски

Ако сте склонни към безразборно похапване, тази диета ще ви помогне да се справите с това с прост психологически трик. Ако искате да похапнете, изпийте една чаша вода 20 минути преди това. Ако хапването се очертава да бъде по-значимо, предшествайте го с две чаши вода. По този начин е много вероятно да се откажете от излишното хранене.

 

Водата е вашият най-добър приятел

Качеството на водата е от голямо значение. Пийте чиста вода без газ: артезианска, планинска или филтрирана чешмяна. Избягвайте преварената вода, тъй като по време на кипене тя губи много от полезните си минерали. Температурата на водата трябва да е стайна.

 

Препоръчително дневно количество

Водата, която трябва да изпиете в рамките на деня, е почти 3 литра. Това е двойно повече от стандартните препоръки, така че бъдете подготвени за това сериозно предизвикателство.

Докато сте на диетата, може да пиете кафе и чай без захар и сладки добавки, но трябва да ги смятате като лека закуска, т.е. не забравяйте преди кафето или чая да изпиете чаша вода, пише fakti.bg.

 

Как да засилите ефекта от диетата за мързеливи?

За да засилите ефекта на диетата, трябва да пиете водата на малки глътки, като правите пауза. Добре е да намалите до максимална степен количеството мазни, пушени и сладки храни в менюто си. И не забравяйте - движете се повече и спете не по-малко от 8 часа дневно!

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?