46
Следвайте ни

Свалете високото кръвно без лекари и хапчета

viber icon

Някои нестандартни методи помагат при високо кръвно налягане, при това без да се налага да прибягвате до лекарства. За тях разказва телевизионният водещ и лекар Майкъл Мосли.

В дългосрочен план е хубаво да намалите приема на сол, както и да отслабнете, ако имате наднормено тегло. Тези методи са ефективни, но доста трудни за изпълнение.

Експертът каза, че пеенето помага много. Понижава нивата на хормона кортизол, който се произвежда от стреса. Влияе на кръвното налягане и нивата на кръвната захар. Мосли отбеляза, че този метод работи мигновено. 

Мосли препоръчва ежедневно да се прави гореща вана. Парата разширява кръвоносните съдове и допринася за правилното функциониране на сърцето. Този метод е изпитан от японски учени. Те проведоха проучване и установиха, че сред тези, които взимат гореща вана всеки ден, има 28% намаление на риска от сърдечно-съдови заболявания и 26% намаление на риска от инсулт.

Черният шоколад съдържа антиоксидантите флаваноли, които могат да разширят артериите и също е добра опция.

Можете да правите дихателни упражнения, които разширяват кръвоносните съдове и намаляват сърдечната честота, допълват от Zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?