Следвайте ни

Сутрешният секс подмладява жените

viber icon

Току-що сте изключили сутрешната аларма. Какво би могло да направи изкушението да се върнете под чаршафите по-неустоимо от един тонизиращ сутрешен секс, пише "Пулс"?

Сутринта може да се окаже най-подходящото време от денонощието за секс. Будоарните ласки под съпровода на първите слънчеви лъчи създават перфектния старт на деня, за максимално снемане на стреса и тонизиране на тялото.

Според експертите мозъкът възприема сутрешния секс като десерт след нощната почивка, а кой не обича десерт в леглото? И ползите от секса сутрин далеч не приключват само с това.

 

Подобрява фертилността

Двойките, които искат бебе, може да се възползват от предимствата на сутрешния секс. Сутрин нивата на тестостерона при мъжете са най-високи. Това означава 2 неща – налице са благоприятни шансове за успешно зачеване, а сексът може да бъде максимално дълъг.

 

Укрепва близостта

Гушкането след секс е най-ясният израз на обилната секреция на окситоцин – хормонът на близостта. С високи дози окситоцин сутрин всеки ще започне деня си с усещането, че е обичан и желан.

 

Подмладява (особено жените)

Освен окситоцин сексът стимулира и секрецията на естрогени в организма на жената. Моментният естрогенов бум има много бърз ефект върху кожата, руменината на лицето, усещането и излъчването на жената изобщо.

 

Облекчава проявите на предменструалния синдром


Няколкото дни преди месечната менструация са проблематични за много жени в различна възраст. Общият ефект на сутрешния секс за тонизиранe, снемане на стреса и нормализиране на хормоните осигурява много по-голямо физическо и емоционално спокойствие за жената през целия ден. Облекчава крампите, коремните и тазови болки и помага за укрепване на емоционалната нестабилност през въпросните дни.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?