Следвайте ни

Сутрешният секс гарантира дълъг живот

viber icon

Учени от Илинойския университет в Чикаго откриха връзка между дълголетието на мъжете и времето, когато правят секс, съобщава сайтът Пледжтаймс.

Учените провели анкета сред 2600 мъже на възраст от 65 до 87 години и стигнали до извода, че тези от тях, които се отдавали на любовни ласки не по-малко от пет пъти месечно, го правели сутринта, предава БТА.

Оказало се, че 97 процента от тях били на възраст между 80 и 87 години. Физиолозите обясняват този феномен с обстоятелството, че сутрешният секс е по-полезен за общото здраве на мъжа. Половото общуване предотвратява главобола, нормализира кръвното налягане, предпазва от неврози и сърдечносъдови заболявания.

Тези полезни свойства на секса са присъщи за всеки отрязък от денонощието, но през сутринта те са още по-ефикасни. Ефектът им е съпоставим с ползата от сутрешната гимнастика. Докато вечерната физкултура може да бъде опасна за възрастните хора. Освен това при мъжете нивото на тестостерона е значително по-високо през сутрешните часове на деня.

Но психолозите припомнят, че сексът в ранни доби е полезен единствено при пълноценен сън, когато силите на възрастните хора са напълно възстановени

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?