Следвайте ни

Страховито! Новият вирус от Китай парализира тялото

viber icon

Страховити са симптомите на новата зараза от Китай, която се оказва по-опасна от ширещия се в момента коронавирус. 

Китайските учени са установили, че при новата болест, наречена Бандавирус Даби, се наблюдава парализа на централната нервна система. Освен това се наблюдава намаляване на броя на тромбоцитите в лимфата. В резултат на това в случай на дори леко кървене човек не е в състояние да спре кръвта.

Установено е, че основните носители на новия опасен вирус са иксодидните кърлежи. Вероятно и други кръвосмучещи същества също могат да разпространяват инфекцията, но засега няма данни за това.

В случай на заразяване човек развива треска, започва да чувства замаяност и се появява диария. Появява се също гадене, тромбоцитопения, намаляване на нивото на левкоцитите в лимфата и твърде високо ниво на чернодробните ензими.

Наблюденията над пациентите показват, че след около седмица 77% от пациентите имат симптоми, които отминават дори без специално лечение. При останалата част започва втората фаза на заболяването, която се характеризира с парализа на централната нервна система и увреждане на органите. Така при повечето пациенти тялото е в състояние да се справи със самата инфекция, докато около 30% от хората се нуждаят от хоспитализация.

Коефициентът на смъртност от вируса SFTS е 12%, което е няколко пъти по-високо, отколкото от коронавирус. Няма налична ваксина.

Лекарите съветват ограничаването на туризма сред природата и носенето на дрехи, покриващи тялото. Няма достатъчно информация за вируса, въпреки че е открит преди 9 години. Учените скоро ще установят дали вирусът се предава от човек на човек. Докато не са налични данни, тази опция за предаване не трябва да се изключва. Според най-новата информация, по-малко от сто души са се заразили с новия вирус, така че е рано за паника. По-голямата част от пациентите (повече от 60%) са концентрирани в провинция Дзянсу (източен Китай) и съседни територии, информира блиц.

Коментари (2)

И ....

И ....

16.08.2020 | 02:56

главозамаяние, и във стена урдряние! Ракийчице, ракийчице, светая маченичице!

Отговори
1 0
Мари

Мари

16.08.2020 | 00:04

Скъсаха се да разпростаняват вируси тия.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?