Следвайте ни

Столетник показа напитката, на която дължи дълголетието си

viber icon

На празненството по случай стотния рожден ден на Оуен Файлър юбилярът си призна, че дължал дълголетието си на уискито и на черния шоколад, предаде БТА.

Тържеството било организирано от 70-годишния син на г-н Файлър в родния им град Кумбран в Южен Уелс. Щом на партито прозвучали първите звуци от музиката, на което били поканени 80 души, столетникът станал да танцува, нищо че в едната си ръка държал бастун. Столетникът купонясвал до 11 часа вечерта.

"Родих се след Първата световна война и преживях Великата депресия. Баща ми не можеше да си намери работа и бяха много тежки времена. Аз от 15-годишен бях нает в железниците, после служих във военната полиция. Имам четири деца, десет внуци и 14 правнуци!", спомня си юбилярят.

След смъртта на съпругата му Файлър живее сам и въпреки напредналата си възраст, сам се справя с домакинската работа. Да се поддържа във форма му помагат дългите разходки, а всяка вечер изпива по чаша уиски с късче черен шоколад. Той счита, че те са тайната за неговото дълголетие.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?