Следвайте ни

Стани доброволец, зарадвай за Коледа онкоболно дете

viber icon

Доброволци от цялата страна вече няколко години се включват в инициатива, имаща за цел да зарадва за Коледа онкоболни дечица. Мисията на хората с добри сърца е да усмихне с подарък малчуганите от трите онко-хематологични отделения в страната – в Пловдив, София и Варна.

„Нашата задача е да разпространим информацията, така че да достигне до повече желаещи да се включат. Събираме играчките при нас, след това ги разпределяме, така че да са подходящи за пола и възрастта на бъдещия им притежател. Поддържаме постоянна комуникация с лекарите и психолозите от болниците, за да разберем колко от настанените ще останат в отделенията за празниците, а накрая подаряваме всичко на децата“, каза за „Марица“ Даниела Йорданова, която е част от отговорниците в каузата.

Тя отбеляза, че даренията, които се изпращат, трябва да са нови, тъй като вещите втора ръка са носители на бактерии, а болните са с крехка имунна система и трябва много да се пазят. За да се сведе до минимум възможността да бъдат пренесени някакви инфекции от външния свят към децата, е най-добре армаганите да са в търговска опаковка. Подложените на химиотерапии са на възраст от 0 до 18 години и подходящи подаръци за тях биха били различни занимателни игри, дрехи и книги.

Освен хората с добри сърца, в каузата биха могли да се включат и производители на играчки, различни фирми или складове. Добър пример от миналата година е именно такава фирма, изпратила на едно от отделенията флумастери, пластилин, глина, моливи и др. Благодарение на подаръчетата занималнята, където децата играят, се напълнила с консумативи за дълго време.

„Освен че носим изненади на децата, се надяваме и тази година да организирахме  импровизирано коледно празненство. Разбира се това става с позволение от лекарите, така че да не се пречи на лечението. От болничните заведения са изключително внимателни що се отнася до допускането на външни хора в сезона на вирусите“, допълни доброволката. Тя приканва всички, които искат да се включат в инициативата да изпращат с безплатна доставка избраните от тях предмети най-късно до 15 декември.

За отделението в Пловдив адресът за доставка и лицето за контакт са:

Гр. Шумен, Спиди -офис Руски паметник на бул.Мадара 40 или Еконт- офис централен на бул Мадара 1

Даниела Йорданова – 0876 261 552

 

За отделението във Варна адресът за доставка и лицето за контакт са:

офис Еконт гр.Бургас,к/с Изгрев бл.186партер.

Донка Гепова - 0893712867

 

За отделението в София адресът за доставка и лицето за контакт са:

гр.София ж.к. Младост 2, Офис на Спиди или Еконт - както е удобно.

Розалина Йорданова - 0887632107

 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?