1939

Специалисти предупредиха: Никога не комбинирайте тези продукти в сандвичите

Сандвичът е просто и универсално ястие, което е идеално както за закуска, така и за вечеря, но и тук има правила как да ги консумираме по най-правилен начин. 

Специалистите по хранене обаче предупреждават: някои популярни продукти не трябва да се комбинират помежду си, когато са в сандвичите, пише woman.bg. Причината е, че техните свойства се елиминират взаимно.

Какви сандвичи не трябва да правите?

Домат плюс краставица

Много хора може да не харесат тази информация. Българите охотно и често комбинират домат и краставица в сандвичите. Междувременно тази комбинация от зеленчуци не е благоприятна за нас. 

Доматите са отличен източник на витамин С, който влияе положително на имунитета ни. Един голям домат покрива дневната нужда от витамин С с цели 60 процента. Пресните краставици от своя страна съдържат аскорбиназа, ензим, който разрушава витамин С.

Бяло сирене и домат

Сандвичите с домати и извара изглеждат отлична лека закуска. За съжаление това е само привидно. Тази комбинация също може да ни навреди. Защо това е така?

Доматите съдържат киселини, които реагират с калция - присъстващ в бялото сирене - и могат да причинят образуването на микрокристали. Те от своя страна се натрупват в ставите и това може да причини дегенерация.
 

Питка със сладко

Хрупкавата питка, обилно намазана със сладко, е любимата закуска на много малчугани. Децата обичат сладки сандвичи. Въпреки това, както се оказва, тази комбинация може да повлияе негативно на здравето им.

Както хлябът (особено пшеничният), така и всички видове конфитюри, консерви и мармалади съдържат прости въглехидрати, известни още като прости захари. Монозахаридите повишават бързо кръвната захар. Въпреки това, след няколко минути след консумация, може да се почувстваме сънливи и леко уморени. Простите въглехидрати също влияят неблагоприятно на състоянието на нашите зъби и допринасят за образуването на кариес.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Zzz

Zzz

21.11.2022 | 20:46

Хляб, сирене и домат или мешана салата - най-вредната комбинация :D :D :D По-голяма простотия не бях чел скоро!

Отговори
3 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

21.11.2022 | 01:20

БЛАГОДАРЯ

Отговори
1 1
Пешо

Пешо

22.11.2022 | 04:52

Само град Козлодуй и околностите вярват на глупостите на Марица.

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?