46

Специалист сподели лесен трик, за да не се потим през лятото

С покачване на температурите през лятото повечето хора започват да страдат от по-обилно изпотяване, което е еизключително неприятно усещане.

Започваме да миришем зле и да лепнем, което кара човек да се чувства некомфортно. Разбира се на 30-40 градусуви температури потенето не може да бъде избегнато, но има начин да го намалим значително и той е много лесен.

Това твърди британският диетолог Рик Хей. Той е на мнение, че консумацията на витамин B в горещините намалява стреса, който от своя страна води до потене.

Специалистът призовава да се избягват алкохола и кофеиновите напитки и да се заменят с много течности, вода, пъпеши, дини, краставички, репички и други плодове и зеленчуци, които се усвояват лесно от организма.

Експертът отбелязва, че кофеинът в малки количества не се отразява върху потенето.

Рик Хей е на мнение, че през лятото е добре да се избягва месото, тъй като организмът се нуждае от повече енергия, за да усвои протеина, а това допълнително загрява тялото.

Ученият припомня, че въглехидратите и пикантните храни също не са удачен вариант за консумация по време на жегите, пише Zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?