1939

Специалист разкри как да се отървем от мазнините по корема

Британската лекарка Сара Кайт назова пет прости и ефективни начина да се отървете от мазнините по корема. Съветите ѝ са преразказани от Daily Mirror.

Според Кайт първата стъпка по пътя към хармонията е внимателното хранене. Тя има предвид да се концентрира върху самото хранене: дъвчете бавно, усещайте различни вкусове и не се разсейвайте с телевизия и телефон.

За тези, които се страхуват от ограничаването на храната в диетите, специалистката препоръчва да избират по-правилни храни, които могат да се консумират в нормални количества.

Кайт обръща също внимание върху похапването през деня и съветва това да става с ядките. „Ядките са идеалният вариант за лека закуска, те са наистина с високо съдържание на здравословни мазнини, фибри и протеини – всички те помагат за стабилизиране на нивата на кръвната захар и притъпяват желанието да похапнете нещо“, обясни тя.

За да се отървете от мазнините по корема, лекарката предлага ограничаване на алкохола. Той не само се отразява негативно на физическото и емоционалното състояние на човек, но и съдържа много калории. Кайт е убеден, че краткосрочните твърди диети са опасни за здравето и е по-добре вместо това да изберете устойчива здравословна диета.

Тъй като упражненията са неразделна част от процеса на отслабване, лекарката препоръчва постепенно увеличаване на физическата активност. За да получите радостта от движението, Кайт предлага да правите неща, които доставят ви удоволствие, като градинарство, танци и разходки.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?