49

Спатифилиумът гони мухъла и токсините от дома ви

Понякога премахването на плесента може да изглежда като битка с вятърни мелници, но с една саксия със спатифилиум това вече няма да е така, съобщава сайтът Zdrave.to, позовавайки се на проучвания на НАСА.

Всъщност се оказва, че растението  може да премахва праха и токсините от въздуха и според НАСА може да помогне за защитата на дома ви от мухъл.

Това растение е не само изключително практично, но и красиво и не изисква прекомерна поддръжка – което е добре за тези, които изпитват трудности да запазят растенията си живи.

Освен това то успешно вирее в бани и спални и помага за подобряване на качеството на въздуха чрез премахване на праха и токсините от въздуха.

При проведено от НАСА изследване кои растения са най-добри в пречистването на въздуха е открито, че именно спатифилумът върши най-добра работа. Д-р Уолвъртън ръководи това проучване през 1989 г. и резултатите показват, че това растение действително може да помогне за пречистване на въздуха.

Във въздуха, който дишаме, има много скрити токсини, като трихлоретилен в препаратите за отстраняване на бои и лакове, формалдехид в синтетични тъкани, бензен в пластмаси и тютюнев дим, ксилен в каучук и кожа и амоняк в почистващи продукти и торове.

Спатифилиумът помага, като отнема влагата от въздуха чрез листата си, а най-хубавото е, че не се нуждае от пряка слънчева светлина, за да вирее, което означава, че е полезно за борба с мухъл във влажни помещения.

Ако имате много влага във вашата баня, тогава това растение е идеалният избор за вас, тъй като ще ви помогне да филтрирате въздуха.

Но преди да купите едно от тези растения, важно е да отбележите, че то е изключително токсично както за котки, така и за кучета, предупреждават експертите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.05.2023 | 18:09

Благодаря Много Полезно

Отговори
1 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?