1553
Следвайте ни

Смокини и зехтин - неочаквано здравословна комбинация

viber icon

Само две съставки в рецепта, която всеки сам може да направи. Някой може да си помисли, че няма да има полза от нещо толкова елементарно. Напротив! Номадите в древна Арабия пътували из пустините в продължение на дълги дни, хранейки се само със сушени смокини в зехтин.

Може да ви е трудно да повярвате, но е истина. Ако в продължение на поне месец и половина използвате всекидневно тази смеi, сами ще се убедите в резултата.

Смокини и зехтин ​- тази древна медицинска смес се радва на вярата на безброй привърженици. Някои архиви споменават, че смокини и зехтин или и двете в комбинация са спечелили признанието на старите цивилизации, предшестващи християнството и исляма.

 Едно правило, което трябва да запомните, не става въпрос само за козметичните продукти, които поставяте върху кожата, или за лекарствата, които пиете по предписание на лекар. Онова, с което трябва да започнете грижата за здравето, са смокини, накиснати в зехтин. Всяка сутрин, всеки ден - и една-две лъжички от тази смес са напълно достатъчни.

Комбинация от витамин С и витамин Е, съответно от смокините и маслините, е идеална за подмладяване на кожата. Витамин С помага за производството на колаген, който е от съществено значение за запазване, подхранване, предотвратяване или забавяне на признаците на стареене и повишаване на еластичността на кожата. Витамините се борят със свободните радикали и придават траен блясък и сияен вид.

В света на бързите храни, бързия ритъм на живот и нездравословните рутини храносмилателните проблеми са често срещан проблем сред хората. Ако искате да разредите стомашните болки, тогава трябва да включите смокини и зехтин в диетата си. 

Заредена с фибри и антиоксидантни свойства, комбинацията има потенциал за незабавно лечение на запек и може също да инхибира синдрома на раздразненото черво. Болки в стомаха, дължащи се на запек или други фактори, моge да бъдат лекувани със смокини и зехтин. Комбинацията облекчава стомаха и предлага моментална релаксация.

Ако не сте фен на млечните продукти, ако сте веган или имате алергия към млякото, тогава трябва да намерите алтернативен източник на калций. Смокините са богати на калций, което ги прави отлична храна, особено за деца и бременни жени. Както фибрите в смокините, така и слабителните свойства на маслиновото масло могат да имат положителен ефект върху различни състояния, включително възможна загуба на тегло. 

Коментари (1)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

20.11.2021 | 21:45

Stari nojove Ligii11g I novoi volk maca.,,,Zamitaiiiiiii8.,✌️✌️✍️☝️☝️️⛷️️️☘️️❄️⛄☃️️️️⛰️️️❄️❄️❄️❄️️️️️️️☃️⛄⛄☔☔⚡⚡⚡️️️⚓⚓⚓⛽⛲⛲⛲⛪♟️️️️️♟️⏲️⚱️⚰️⚰️⚰️️❤️⏬⏬⬇️⬇️⬇️⬇️️️️⬇️⬇️⬇️✝️✝️☪️☪️⚕️✖️✖️✖️➕➕➖➖➗♣️♦️♦️♣️♣️♠️♠️♠️♠️♠️♠️️️️‍️‍‍☠️‍☠️‍☠️‍☠️‍☠️‍☠️‍☠️‍☠️‍☠️‍☠️

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?