Следвайте ни

Сложете това под възглавницата си - сбъдва желания

viber icon

Дафиновият лист от хилядолетия се счита за свещено растение. Древните римляни и гърци са му приписвали магически свойства, използвали са го за своите ритуали и са вярвали, че той носи победи, щастие и успех.

Лавровият, или дафинов лист е символ на чистотата, целеустремеността, триумфа и безсмъртието. Той дава жизненост, успех и изпълнение на желанията. Древногръцки мит разказва, че богът на слънцето и поезията Аполон се влюбва в красивата нимфа Дафне, дъщеря на речния бог Пеней. Аполон дълго, но безуспешно преследвал девойката и за да се предпази от позор, убедил баща си да я превърне в лавров храст.

Оттогава лавровото дърво става любимо на Аполон и той украсява главата и лирата си с листата му, награждава многократно победителите в битки, както и музиканти, певци, поети и танцьори, на които той е бил покровител, с лавров венец.

Има редица ритуали за благополучие, в които се използва дафинов лист, пише Ретро.бг. Ако искате да ви се сбъдне желание и да имате късмет, сложете от него под възглавницата си. Поставете и по един дафинов лист във всеки ъгъл на стаята, където вашето семейство прекарва по-голямата част от времето си – той ще прогони болестите от обитателите на този дом.

Ако винаги носите в себе си дафинов лист, това пък ще ви предпази от неприятности и аварии.
За да привлечете положителни промени в живота си, разтрийте с палци дафинов лист, вдишайте аромата му и силно на глас изречете желанието си. Уханието на дафиновия лист предпазва от преумора, а също така и дава допълнителни сили на тези, които се занимават активно със спорт, пише струма.бг.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?