2374

Симптомите, които предсказват появата на инфаркт

Инфарктът е доста често срещано състояние, която се проявява най-вече при хора в по-напреднала възраст, но за жалост с годините засяга и все по-млади. Много е важно да се установи появата му навреме, за да се процедира по адекватен начин и да се избегнат рискови фактори, а дори и фаталният край. 

Не само болката в сърцето е признак за появата на инфаркт. Други могат да бъдат някои проблеми, свързани с храносмилателния тракт, които ще разгледаме в следващите редове.

Ако имате някой от долупосочените проблеми, или всички, то незабавно се консултирайте със специалист!

Внезапни болки в корема

Ако започнете да изпитвате странни коремни болки, а не откривате каква е причината, може да става въпрос за прииждащ сърдечен удар. Това е така, защото сърцето не изпомпва достатъчно кръв в през тялото и се уврежда долната стена на сърдечния мускул, която е в непосредствена близост до диафрагмата. В този ред на мисли болките в областта на корема могат да предсказват предстоящ инфаркт. Доста от пациентите с кардиологични заболявания първо посещават гастроентеролог именно поради тези фактори.

Симптоми като подуване, гадене и повръщане

Именно болката в горната част на корема може да е индикатор на инфаркта. Но тази болка идва със съпровождащи я симптоми, сред които са подуването на корема, диарията, гадене и повръщане. Подуването може да бъде причинено от претрупването на течности в различни области на тялото заради дисфункция на сърдечната система.

Симптоми, по-характерни за женската половина

Дамите, които са преминали през състояние на сърдечен удар, в повечето случаи споменават, че не са имали симптоми като най-явния - болката в областта на гърдите. Но при тях се появяват именно гореспоменатите симптоми, които са свързани с проблемите на храносмилателния тракт - внезапни коремни болки, гадене или повръщане, диария и т.н. Те също се нареждат сред характерните признаци за инфаркт, най-вече при жените.

NB! Статията е с информативен характер и при каквито и да е проблеми, свързани с храносмилателния тракт или сърдечната дейност, трябва задължително да се консултирате със специалист. Споменатите симптоми могат да бъдат признаци на най-различни здравословни състояния, така че, за да се назначи адекватно лечение и правилна диагноза - трябва да се обърнете към лекар. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?