46

Шунгитът пречиства водата и тялото

Камъкът шунгит е разновидност на графита. На цвят е черен и съставен до 99 процента въглерод. В състава му влизат още елементи като ванадий, никел, молибден, мед и други.

Значението на шунгита варира от физическа защита срещу заболявания до духовна защита от вредни енергийни сили. Твърди се, че притежава активност срещу замърсители, свободни радикали и вредни микроорганизми.

Основните находища на шунгита са главно в Русия. Жилки от минерала са намерени в Австрия, Индия, Конго и Казахстан.

Съществуват източници, които приписват силни лечебни свойства на шунгита, както и свойството да поема и пречиства отрови, подобно на свойствата на активния въглен. Според изследователите Виталий и Татяна Тихоплав тези свойства са използвани широко още по заповед на руския цар Петър I, който наредил всеки войник да бъде снабден с парче шунгит, за да пречиства водата, която пие, с цел избягване на зарази.

Традиционно водата, напоена с шунгит, се използва срещу алергии, възпалено гърло, астма, артрит, проблеми с бъбреците, стомаха, черния дроб, жлъчния мехур, автоимунно заболяване, дисфункция на панкреаса, хронична умора. 

Има различни начини за приложение на кристала шунгит - за пречистване на водата може да се използва шунгитов филтър или камъните да се поставят във вода за 2-3 дни. Подобно на други камъни шунгитът се предлага във вид на мъниста, под формата на различни бижута, а директният или косвен контакт с кожата е безопасен и препоръчителен. Може да използвате шунгит като огърлица, гривна, пръстен или да го държите в чантата или джоба си.

Ако се чувствате претоварени и изтощени, концентрирайте вниманието си върху мястото, където камъкът се допира до тялото, затворете очи и се съсредоточете върху дишането си. Вдишайте, задръжте дъха си, докато преброите до четири, а след това издишайте отново, докато броите до четири. Това дълбоко, ритмично дишане ще ви помогне да се концентрирате и да успокоите ума си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?