Следвайте ни

Шокиращо! Тенът е вреден, не се печете между 10 и 16,00 ч.

viber icon

Много хора искат да хванат тен през лятото, но това не е препоръчително. Този тен означава, че имаме някаква патология, някаква увреда и кожата иска да се предпази, обясни в предаването „Тази неделя“ д-р Самер Шокър.

Според него между 10 ч. и 16 ч. трябва да се избягва излагането на слънце, но рано сутрин и след 17 ч. се препоръчва.

„С децата трябва да сме много внимателни. По принцип на малките и на бебетата под 6 –месечна възраст не се препоръчва да посещават плажовете и басейните. Трябва да се използва слънцезащита специално за тях и да е минерална, защото няма никаква химия, да се слагат шапки и да не са пряко на слънце, а под чадъра“, посочи д-р Самер Шокър.

Специалистът обясни, че слънчевата алергия е неприятно състояние за кожата, за което има и генетична предразположеност. „Промяната в кожата от UV лъчите се възприема от имунната система като чуждо тяло, започва да се атакува и се появяват симптомите като силен сърбеж, зачервяване и подуване“, уточни лекарят. Той припомни, че хора с много бемки по кожата трябва много да внимават със слънцето.

„Диетата и дерматологията винаги са свързани, всичко, което възпалява организма, възпалява и кожата. Някои храни и добавки могат да помогнат с борбата срещу слънцето. Това са антиоксидантите и добрите мазнини като Омега 3, както и витамин С.  Дерматологът препоръча да се храним с риба, плодове и зеленчуци, които помагат да се справим с оксидативния стрес от слънцето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?