Следвайте ни

Шест признака, че пиете прекалено много вода

viber icon

През нощта ходите до тоалетната

Повечето хора ходят по малка нужда между 6 и 8 пъти дневно. Ако урината е бледо жълта към прозрачна, най-вероятно пиете прекалено много вода. Ако уринирате повече от 10 пъти дневно или се будите през нощта, за да отидете до тоалетна, но определено прекалявате с безцветната течност. Опитайте се да пиете вода най-малко 2 часа преди да заспите, за да не претоварвате бъбреците.

Гади ви се и дори повръщате

Странно, но симптомите за прекалена консумация на вода са подобни на тези при дехидратация. Това се дължи на факта, че бъбреците и при двата случая работят в условия на повишен стрес. Когато пием твърде много вода, бъбреците просто не могат да се справят с отстраняването на излишната течност от организма и тя започва да се натрупва в тялото. На свой ред това може да доведе до диария, гадене или дори повръщане.

Имате главоболие

Усещате, че главата ви пулсира? Е, това е един от симптомите при прекомерна консумация на вода. Поради прекомерното съдържание на вода в организма, съдържанието на сол пада, а това води до „подуване” на клетките. Едно от последствията е главоболието, но затрудненото дишане.

Подуване

Задържането на течности в организма може да доведе до подуване и дори до промяна в цвета на кожата на ръцете, краката и устните. Ако забележите нещо такова, то незабавно намалете приема си на вода.

Чувствате слабост или имате мускулни спазми

Ако консумирате повече вода, отколкото се нуждаете, нивото на електролитите намалява драстично, а това води до мускулни спазми и крампи. Много е важно да балансирате нивото на течности, които приемате и да не прекалявате.

Умора

Ако пиете прекалено много вода, бъбреците ви започват да работят в свръхрежим. Това води до освобождаване на стрес, а това на свой ред до „махмурлук”. Той води до повишена умора. Ако забележите нещо такова, то по-добре намалете количеството течности, които приемате, пише jenata.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?