Следвайте ни

Шест начина да преодолеем пандемичната умора

viber icon

Тревожност, стрес, страх, фобии, проблеми със семейството и отношенията, конфликти на работното място, тъжни спомени и емоционални рани, както и липсата на физически контакт. Това са само част от психологическите последици, с които се сблъскваме през последните месеци. Поради тази причина Alares, испанска компания, специализирана в грижата за хората, създаде поредица от съвети за подобряване на психичното ни здраве.

Намерете баланс в работата

Все по-трудно е да се разделим с работата от разстояние, но може да се окаже, че комбинираният модел (офис, дом) от престой на работа и хоум офис може да е най-добрият вариант. Намерете баланс и се ангажирайте да съчетаете личния и служебния си живот. 

Възползвайте се от витамин D през пролетта

Пандемията ни накара да прекарваме повече време вкъщи и зимата, която е напът да приключи, също беше дълга. Витамин D е много важен за нашето тяло. Слънчевите бани 10-15 минути на ден сутрин и в последните часове на деня ще създадат емоционално благополучие. 

Отидете на физиотерапия

Някои изследвания за ползите от масажа показват, че те са ефективни в борбата със стреса, болката и мускулното напрежение. Те също имат за цел подобряване на безсънието, причинено от стрес или лечение на тревожност например.

Правете физически упражнения

Спортът или физическите упражнения, съчетани със здравословна диета, ни помагат да подобрим качеството си на живот. Една от най-добрите защитени от пандемия дейности е йогата. 

Уважавайте графиците

Емоционалният баланс е синоним на щастие. За да го намерите, трябва да имате положително отношение и да вземате решения с увереност и желание да се учите. Уважавайте графиците и най-вече си почивайте. Правилното дишане е най-бързият начин да поемете контрола над ума си. Влезте в контакт с природата.

Погрижете се за себе си

Грижата за себе си невинаги означава да купувате нещо или да харчите пари, а да подобрите самочувствието и да правите нещо, което наистина искате. Оценявайте времето си. Изправете се и оставете други хора да се грижат за вас.

Източник: www.manager.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?