Следвайте ни

Сензационно! Известен витамин помага при коронавирус

viber icon

Можете да се отървете от коронавируса по-бързо с помощта на добре познат витамин. Индийски експерти са установили, че това вещество може да намали тежестта на хода на коронавируса при повечето пациенти, според портала WWW.PLANETANOVOSTI.COM.

В12 е в състояние да потисне специфичен ензим, който присъства в генома на SARS-Cov-2. Именно този ензим репликира патогена. Експертите направиха подобни заключения, след компютърни симулации. Учените добавиха, че лекарите определено трябва да дават на пациентите повишена доза метилкобаламин. Именно тази форма на витамин В12 се възприема и усвоява най-добре от човешкото тяло.

Също така, витамин В12 играе много важна роля за изпълнението на някои метаболитни и хормонални функции. С негова помощ се произвеждат храносмилателни ензими, а необходимите хранителни компоненти навлизат в клетките. В12 позволява процесът на хематопоеза да се извършва правилно и е отговорен за синтеза на много съединения в човешкото тяло.

Ако няма достатъчно витамин В12, това ще се отрази негативно на паметта, настроението на човек, с течение на времето настъпва хронична умора и може да се появят и нервни сривове, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?