Следвайте ни

Сексът помага да се излекуват тези 10 болести

viber icon

Учените отдавна превъзнасят предимствата на редовния секс . Но склонни ли сте да повярвате, че съществуват болести, които правенето на любов може да излекува? Оказва се, че има такива и те са цели 10 на брой, пише струма.бг. 

1. Сърце
Редовното любене поддържа активната функция на сърцето, в резултат на което то започва да функционира по-добре. Според експерти, това намалява риска от сърдечни пристъпи и други сърдечни проблеми.

2. Главоболие
Ако жена ви ви казва, че има главоболие, просто й покажете тази статия: правенето на любов е много ефективно за успокояване на главоболие, тъй като то освобождава окситоцин и увеличава ендорфините. Именно тези хормони помагат на тялото да се отпусне естествено.

3. Излизане от депресия
Интимните отношения са наистина ефективен начин за излизане от депресия – те повишават самочувствието на участниците в процеса.

4. Безсъние
Когато сте в състояние на пълна релаксация, вие се освобождавате от стреса. По този начин здравият сън ви е гарантиран.

5. Инконтиненция
Правенето на любов също помага да се отървете от инконтиненцията, тъй като укрепва таза и предотвратява това заболяване.

6. Грип
Вярвате или не, но резултатът е очевиден! Този процес също помага да се отървете от грипа – сексът е отлично природно средство. Това се дължи на факта, че по време на удоволствието се стимулира производството на антитела и по този начин сексът става мощен антивирусен агент.

7. Мускулна болка
Ако трябва да се отпуснете, наличието на интимност е най-доброто решение, тъй като това е най-доброто упражнение за борба с мускулните и ставни претоварвания.

8. Блестяща кожа
Интимността помага за сдобиване с блестяща и нежна кожа, тъй като по време на полов контакт се отделят токсини, които се отразяват директно върху външния вид на кожата.

9. Простата
Сексът ще ви помогне да намалите риска от развитие на рак на простатата. Той отключва редица процеси в тялото, които се превръщат в бариера пред появатата на възможни тумори.

10. Рак на гърдата
Практикуването на това занимание е защита срещу рака на гърдата. Стимулирането на гърдите кара жената да освободи хормона окситоцин, който предпазва от появата на този вид рак.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?