Следвайте ни

Събудите ли се посред нощ, не правете тези грешки в никакъв случай

viber icon

Всеки от нас поне веднъж в живота си е попадал на ситуация, когато внезапно се събужда посред нощ и след това не може да заспи дълго време. 
 
Обръщаш се от една страна на друга, гледаш часовника си, но не можеш да попаднеш в обятията на Морфей. И няма да се получи, защото като правило, като упорито се опитваме да заспим, ние сами си пречим да го направим. 

Не гледайте часовника

Първо, събуждайки се през нощта, изобщо не си струва да гледате часовника. Вероятно сте настроили будилника, нали? Опитайте се веднага да затворите очи, да се отпуснете и да се отървете от всички мисли. Можете да опитате да си спомните току-що приключилият сън и да го продължите  по свой „сценарий“.
 
Не се притеснявайте колко време ще ви отнеме да станете

Поради това като цяло не трябва да поглеждате часовника, когато се събуждате (за което говорихме по-горе). Факт е, че хората са склонни да се притесняват, че няма да могат да се наспят достатъчно. 
 
Затова те започват да изчисляват времето, когато будилникът звъни, и се чудят дали ще успеят да спят достатъчно или не. Резултатът е стрес и невъзможност за заспиване.
 
Опитайте се да не ходите до тоалетната

Освен ако, разбира се, естествената нужда не надвишава нуждата от сън. 
 
Факт е, че пулсът в момента, в който дори просто седите в леглото, се увеличава в сравнение с това, което е било насън. 
 
И ако започнете да се разхождате из апартамента, ще стане по-лошо. В същото време, за да се върнете към съня, е необходимо отново да успокоите пулса и това вече е много трудно да се направи, припомнят от zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?