Следвайте ни

Руски диетолог разкри кои храни предпазват от COVID-19

viber icon

Изпълнителният директор на Националния изследователски център „Здравословна храна“, диетолог Зинаида Медведева говори за това как да се предпазите от коронавируса с помощта на определени храни.

Тя споделя, че за да се засили имунната система, е необходимо преди всичко да се включи в диетата селен, който предотвратява увреждането на клетките. Този химичен елемент се намира в големи количества в гъбите.

В допълнение, броколите са богати на полезни микроелементи. При продължителна термична обработка обаче полезността му значително се намалява.

Имунните клетки също активират екстра върджин зехтин, натурален сок от нар, както и боровинки.

Плодовете са особено полезни през зимата и есента, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?