Следвайте ни

Родени ли сте през този специален месец, ви чакат здраве и дълголетие

viber icon

Датата, на която сме родени, се свърза с начина на живот не единствено от нумеролозите, но и от учените, пише zdrave.to.

Специалисти от Чикагския университет са провели мащабно проучване, за да установят как датата на раждане е свързана с продължителността на живота на човек.

Те анализирали данни от 1574 столетници, родени в САЩ през 1880–1895. и живели повече от 100 години.  

Те сравнили начина на живота с 11 хиляди братя и сестри и повече от 1000 съпрузи. Това било направено, за да се сравни продължителността на живота на хората с обща наследственост и подобни условия на живот, като се изключи влиянието на генетични и екологични фактори.

Оказва се, че децата, родени през септември или ноември, имат най-голям шанс да живеят дълго. Най-голям е броят на столетниците, родени през ноември, а най-малък през март. 

Лекарите обясняват, че свързват това не с магическото влияние на числата, а с различни инфекциозни натоварвания през различните месеци от годината.

"В края на 19-ти век, когато се раждат столетниците, включени в нашето проучване, инфекциозните заболявания определят смъртността сред популацията.

Следователно причините за влиянието на месеца на раждане върху шансовете за постигане на дълголетие трябва да се търсят предимно в нивото на инфекциозно натоварване в определен месец от раждането

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?