Следвайте ни

Яжте тези плодове всеки ден, за да сте здрави

viber icon

Нека бъдем честни, идеята да избираш един плод пред друг всъщност е глупава. Редовното ядене на плодове има много ползи за здравето – особено разнообразието от плодове, пише vesti.bg.

Ако обаче търсите най-добрия плод за консумация, който ще ви осигури всякакви хранителни вещества в една порция, отговорът ще бъде малина. Защо? Тъй като малините са най-добрият плод за консумация от гледна точка на голямо количество диетични фибри.

Първо, нека да разгледаме хранителната разбивка. Ако ядете ежедневно по 1 чаша малини, ще получите 8 грама фибри – което е 32% от дневната стойност, от която се нуждаете. Диетичният референтен прием за фибри е 25 грама за жените и 38 грама за мъжете.

Защо фибрите са важни? По доста причини. Фибрите могат да помогнат за изхвърлянето на токсините от тялото ви. Това може да помогне за здравето на червата и избягване на възпаление, което може да доведе до автоимунни заболявания по-късно. И дори може да ви помогне да отслабнете.

Малините са пълни и с хранителни вещества.

В една чаша се съдържат 54% от препоръчителния дневен прием на витамин С, манган – 41% от препоръчителния дневен прием, витамин К – 12% от препоръчителния дневен прием. Освен това малините са богати на желязо, магнезий, фосфор, калий, мед, тиамин, калций, цинк, както и витамини Е, А и В6.

Малините са и с невероятно високо съдържание на антиоксиданти, които са важни за здравето на клетките ни, които се борят с оксидативния стрес. Силният оксидативен стрес е свързан с всички видове заболявания като рак, диабет и сърдечни заболявания. Освен това е доказано, че антиоксидантите помагат против стареене.

Отново трябва да кажем, че яденето на всякакви плодове е полезно за вас. Макар малината със сигурност да е върховен плод за вашето здраве, яденето на различни плодове може да гарантира, че получавате всички видове витамини и хранителни вещества в диетата си. Единствената причина, поради която малините биха били чудесен вариант – и защо го нарекохме най-добрият плод за консумация – поради количеството фибри, които бихте получили от тях.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?