1939

Ядете ли семките на динята? Никога не го правете

Всички когато хапваме диня, особено в по-големи количества, понякога поглъщаме нейните семки, но според Мария Розанова, която е диетолог предупреждава, че това може да е много вредно за храносмилателната система.

Семките на динята имат плътна обвивка, която при поглъщане много често не се смила. Да, разбира се, че няма да се случи кой знае какво, когато ги погълнете, но в по-големи количества могат да доведат до запушване и дори разтвитието на някакви патологии.

Тя също така споделя, че за нея има хора, които задължително трябва да чистят плода от всичките му семки предварително, като това най-вече са децата под 3 годишна възраст, за да не се задавят. 

Другите, които трябва да внимават, са бременните жени и кърмачките, защото динените семки може да отключат алергии, пише  actualno.com. Те съдържат аминокиселината цитрулин, която се разгражда в организма и освобождава амоняк.

При здрав човек това не е опасно, но ако има определени заболявания на отделителната система, те могат да навредят сериозно на здравето ви.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?