Следвайте ни

Ядете ли ябълките погрешно? Ето как стават опасни

viber icon

По препоръка ежедневно трябва да консумираме по 400 грама свежи зеленчуци и плодове.Същевременно е необходимо да се гарантира, че количеството протеини, мазнини и въглехидрати е в определено съотношение. Ябълките безспорно са сред най-полезните плодове. Но в какво количество консумацията им е безопасна?

Без проблем могат да се консумират по две големи ябълки на ден. Цветът им няма значение, но е по-добре да се редуват различните видове, тъй като във всеки вид се съдържат различни полезни вещества. В състава на ябълките влиза изобилие от диетични фибри, които са вид сложни въглехидрати.

Те съдействат за подобряване на функционирането на стомашно-чревния тракт. В допълнение, диетичните фибри служат като субстрат за положителна микрофлора в червата. Те са в състояние да елиминират излишния холестерол и глюкозата. Ябълките съдържат и различни микроелементи като магнезий, манган, мед, калций, витамини от група В, С, Е. Но количествата от тях са недостатъчни за покриване на необходимата дневна доза. Червените ябълки изобилстват от антоцианини, които са отговорни за типичния им цвят. Антоцианините са важни вещества, които са с антиоксидантна активност и съдействат за предпазват тялото от стареене. Освен това те са полезни за зрението, припомня actualno.com.

Ябълките са плод, който е подходящ за консумация от почти всеки. Противопоказания има единствено за пациентите с пептична язва в острата фаза и за тези, които са в следоперативен период.Дори при заболявания на стомашно-чревния тракт ябълките могат да се консумират, най-важното е да се знае под каква форма. Суровите са подходящи за хора с недостатъчно производство на солна киселина в стомаха.

При излишък на солна киселина се препоръчват печени ябълки. Но в този случай в тях не се запазват всички витамини.Експертите са единодушни, че ябълките не трябва да се консумират на гладно, както и вечер. Но като цяло са чудесно допълнение към закуската. Можете също така да се поглезите със сушени ябълки или ябълков чипс, приготвен без масло.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?