Следвайте ни

Яденето на пилешка супа води до...

viber icon

Експерти от Лондонския Имперски колеж са изследвали различни видове супа и са открили нещо много любопитно, свързано с пилешката супа.

Според новото проучване това ястие е не само полезно за здравето, но може да помогне и в борбата срещу една от най-страшните болести - маларията.

Пилешката супа отдавна е известна със своите лечебни свойства при настинка и грип, но според екипът от учени тя може да окаже положителен ефект и при лечението на далеч по тежки болести.

Яденето на пилешка супа води до...

Изследването е доказало, че супата всъщност прекъсва жизнения цикъл на най-смъртоносните паразити, причиняващи малария.

Тествани са били повече от 60 различни рецепти за супа, включващи зеленчукови, както и такива с телешко и пилешко и учените са доказали, че те пречат на развитието на паразита „плазмодиум фалципарум“, който причинява 99% от смъртните случаи от малария и се предава чрез ухапване от заразен комар.

Учените от „Имперски колеж на Лондон“ са провели проучването в опит да бъде създадено ново лекарство за малария.

„Много традиционни култури предписват гореща супа за лекуването на грип, всяка от тях описва чудодейните лековити сили на ястието. (…) Действително има свидетелства, че тези супи притежават антибиотични качества“, заяви говорител на колежа.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?