Следвайте ни

Пускат интернет портал в помощ на онкоболни

viber icon

 

Интернет портал, на който онкологичноболни и техни близки да получават информация, да поставят проблеми и  споделят опит ще заработи скоро. Той ще е по проект на Българската асоциация на хора с онкологични заболявания „Живот”, а целта е да има полезен публичен дебат, който да е в помощ както на  диагностицираните, така и на техните близки, но и на институциите, съобщи председателят на асоциацията Минка Арабаджиева. Очаква се със съвети и консултации в портала да участват и различни институции, като болници, МЗ и др.  

 

Организации на онкоболните не са част от консултативните органи, в които са разчини пациентски сдружения. Целта ни е да участваме във формирането на политиките за подобраване качеството на живот  на болните. Чрез участието на НПО като нашето ще се осугури участието на пациентите при промени в законодателството, свързани с рака, лечението му и подобряване на лечението и живота на болните, каза още Арабаджиева.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?