Следвайте ни

Пускат интернет портал в помощ на онкоболни

viber icon

 

Интернет портал, на който онкологичноболни и техни близки да получават информация, да поставят проблеми и  споделят опит ще заработи скоро. Той ще е по проект на Българската асоциация на хора с онкологични заболявания „Живот”, а целта е да има полезен публичен дебат, който да е в помощ както на  диагностицираните, така и на техните близки, но и на институциите, съобщи председателят на асоциацията Минка Арабаджиева. Очаква се със съвети и консултации в портала да участват и различни институции, като болници, МЗ и др.  

 

Организации на онкоболните не са част от консултативните органи, в които са разчини пациентски сдружения. Целта ни е да участваме във формирането на политиките за подобраване качеството на живот  на болните. Чрез участието на НПО като нашето ще се осугури участието на пациентите при промени в законодателството, свързани с рака, лечението му и подобряване на лечението и живота на болните, каза още Арабаджиева.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?