Следвайте ни

Пулмолог обясни разликата между COVID-19 и сезонна алерия

viber icon

Тестването на хората на първа линия, сред които и полицаи, показаха, че много малка част от тях имат среща с вируса.

Това е така, защото тези тестове изследват отговора на имунната система и показват, че отговор на вируса имат относително малко хора. Това обясни пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на БНТ.

Припомняме, че от днес започва тестване за коронавирус в софийския "Социален патронаж".

Според д-р Симидчиев това сочи две неща. Първо - мерките са ефективни, в резултат на което има малко разпространение на вируса. Второ - носенето на предпазни средства предпазва.

Във връзка с навлизането в периода на сезонните алергични заболявания, Симидчиев уточни, че коронавируса не може да са сбърка с алергия, тъй като тя никога не протича с висока температура. Най-честата проява на коронавируса е висока температура.

Той добави, че всеки пети имат алергичен ринит и той се проявява със запушен нос, загуба на обоняние, сърбеж и кихавица. Неща, които лесно могат да бъдат сгрешени с вирусна инфекция, обясни още Симидчиев, но не са с проява вдигане на температурата.

В заключение Симидчиев допълни, че маските предпазват и от полените, и могат да намалят оплакванията при алергии, но ако не се почистват, могат да бъдат източник на допълнителни оплаквания.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?