Следвайте ни

Проверете: Ще живеете ли дълго?

viber icon

Как да разберете, че ще живеете по-дълго?

Изглеждаш по-млад от възрастта си

Не всички връстници изглеждат по един и същ начин. Някои са с 5-6 години по-млади, докато други изглеждат с 10 години по-стари.

Още по-изненадващо е фактът, че това може да се случи и сред близнаци. Група датски учени наблюдават 187 двойки близнаци от 2001 до 2013 година. Проучването разкри, че близнаците, които изглеждат по-млади, живеят по-дълго от братята и сестрите си.

Родили сте след 33 години

Според някои учени жените, които са родили през четвъртото си десетилетие и по-късно, могат да живеят много дълъг живот. Специалистите приписват този факт на работата на репродуктивната система: Бавното й стареене влияе на стареенето на целия организъм.

Десничари

Някои учени в редица проучвания стигат до заключението, че хората с по-удобна дясна ръка сред възрастни и спортисти живеят по-дълго от левичарите.

Височина

Растежът на мъжа не се отразява на продължителността на живота му. В същото време обаче високите жени, както отбелязват много експерти, по-често живеят до 90-годишна възраст.

Нямаш мазнини в корема

Дори ако човек не е с наднормено тегло, мазнините по корема могат да провокират някои сърдечни заболявания, които ще повлияят на продължителността на живота.

Това предположение са изказани от учени, които наблюдават група пациенти в продължение на 16 години. Според специалистите мазнините в корема са едно от най-опасните мастни натрупвания, пише zdrave.to.

Коментари (1)

проверено

проверено

02.06.2020 | 00:07

Брех да му се не види, ще живея доста дълго, ако не умра от друго преди това!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?