2374

Проф. Кантарджиев: Внимавайте с кетчупа и майонезата на морето

Поставена ваксина ни пази от заразяване с вариант на ковид 4 месеца, затова е добре да се застраховаме с бустер след изтичане на този срок. Това заяви за Нова проф. Тодор Кантарджиев, съветник по здравните въпроси към Столична община. 

Заразен с ковид след поставена 4-та доза у нас няма. Но със сигурност дори да се заразиш след бустер, няма да караш заболяването тежко и няма да се наложи хоспитализация, обясни експертът. 

Малко вероятно е да  се заразим от водата в морето или в басейна. Добре е обаче след плажа да се облеем обилно с вода и да си сменим банския със сух, препоръча проф. Кантарджиев. Той съветва да се съхранява внимателно храната в жегите - задължително да държим в хладилник месото, млякото,  яйцата.  Особено трябва да внимаваме с използването на кетчуп и майонеза по морето - стоят ли повече от три часа на слънце, продукти, съдържащи яйца, се превръщат в идеална среда за развъждане на бацили, обясни професорът. Той бе категоричен, че най-добрите пробиотици са качествените български храни - узряло бяло сирене, кисело мляко. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Пешо

Пешо

02.08.2022 | 05:45

Да, кетчупът съдържа мноого яйца! И да си сменяте мокрия бански със сух против Ковид. Кой те направи професор? Ти и за санитар не ставаш.

Отговори
0 0
баба Корона Вируска

баба Корона Вируска

01.08.2022 | 14:21

Голям сладур е тоя професор.

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?