Следвайте ни

Проф. Кантарджиев обясни кои козунаци са опасни за ядене

viber icon

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и зам.-началник на Националния оперативен щаб - проф. д-р Тодор Кантарджиев, по време на работно посещение във Враца обясни кои козунаци са опасни за ядене.

Според заповедта всяка община в страната трябва да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител, обясни Кантарджиев.

Целта е да се предпазят от COVID-19 всички по веригата продавач – купувач. Поради тази причина ще се правят ограждения, придвижването на хората през пазара ще бъде еднопосочно. Мерките трябва да спазват както продавачите, така и купувачите, посъветва експертът.

"На пазара обикновеният човек първо, ако има, носи маска. Който кашля, който киха, който му тече носа, който го боли гърло, си стои вкъщи. Салатата не пречи, ако е добре измита, яйцата никакъв риск не крият. Козунаците са много хубаво нещо, ако са пакетирани, ще бъде идеално. Опасно е при козунаците някой да не е кашлял, да не е кихал върху тях", обясни Кантарджиев.

Коментари (1)

Домашен изгорял козунак като въглен

08.04.2020 | 15:14

Той е най опасен...! (Домакините са голяма работа, започват от макарони и стигат до,, пвпедарони,, плюс кузунака, да...!)

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?