Следвайте ни

Признаците за коронавируса и какво да правим, ако ги имаме ПЪЛНО РЪКОВОДСТВО

viber icon

Ако имате хрема, храчки или настинка, това не е коронавирусна пневмония, защото тя е със суха кашлица без хрема. Това е най-лесният начин за идентификация, обяснява вирусологът д-р Милена Стефанова пред bgnews.space.

Този път вирусът Ухан не е устойчив на топлина и ще бъде убит при температура 46-47 градуса. Затова пийте повече гореща вода. Можете да кажете на приятелите и близките си да пият повече гореща вода, за да я предотвратят. Отидете под слънцето. Наскоро беше студено и пиенето на топла вода също е много удобно. Това си е Био лек и е полезен за тялото. Пиенето на топла вода е ефективно за всички вируси. 

Ето какво съветват лекарите":

1. Коронавирусът е с доста големи размери (клетката е с диаметър около 400-500nm), така че всяка нормална маска (не само функцията N95) трябва да може да я филтрира. Въпреки това, когато някой, който е заразен, киха пред вас, ще отнеме 3 метра (около 10 фута), преди да падне на земята и вече не лети. Струйката при кихане развива до 160 км/ч!

2. Когато вирусът падне върху металната повърхност, той ще живее поне 12 часа. Така че не забравяйте, ако влезете в контакт с някаква метална повърхност, измийте добре ръцете си със сапун.

3. Вирусът може да остане активен върху тъканта в продължение на 6-12 часа. Нормалният перилен препарат трябва да убие вируса. За зимно облекло, което не изисква ежедневно пране, можете да го поставите на слънце, за да убиете вируса.

Ето симптомите на пневмонията, причинена от коронавируса:

1. Първо ще зарази гърлото, след това гърлото ще има усещането за сухо и горещо, което ще продължи 3 до 4 дни.

2. Тогава вирусът ще слезе в белите дробове, причинявайки пневмония. Този процес ще отнеме 5 до 6 дни.

3. С пневмонията идват висока температура и затруднено дишане. Запушването на носа не е като нормалното задръстване. Ще почувствате, че се давите във водата. Важно е незабавно да потърсите лекарска помощ, ако имате това усещане.

Как да се предпазим:

1. Най-често срещаният начин да се заразите е да докосвате нещата публично, така че трябва често да миете ръцете си. Вирусът може да живее на ръцете ви само 5-10 минути, но много неща могат да се случат за тези 5-10 минути (можете да разтриете очите си или да изберете носа си несъзнателно).

2. Освен че често миете ръцете си, можете да гаргарите с бетадин за болки в гърлото, за да премахнете или сведете до минимум микробите, докато те все още са в гърлото (преди да отидат надолу към белите дробове).

Бъдете много внимателни и пийте много вода.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?